Site » Buletin informativ nr.7 ERASMUS+ "21st Century Teaching"
 

Proiectul ERASMUS+ ”21st Century Teaching (Acquiring Skills and Expertise Using Mobile Devices and the Future Classroom” este un proiect de mobilități în domeniul educației școlare (Acțiunea KA229 în cadrul programului ERASMUS+ )-parteneriate strategice în domeniul școlar – proiecte de schimb interșcolar , Nr. de referință: 2018-1-DE03-KA229-047322_2. Proiectul este  implementat în perioada 30 octombrie  2018-29 octombrie 2020 și are ca obiectiv general crearea de noi concepte de predare și învățare folosind metodele inovatoare ale secolului XXI și utilizând instrumente online.
In perioada 13-17 mai 2019 elevii Scutaru Dinu Gabriel, Capitanu Bogdan Alexandru si Cojocaru Sebastian, de la profilul matematica-informatica de la Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui, insotiti de doamna profesor Doina Mazga, au participat in Germania la a treia intalnire transnationala de predare, invatare si formare de tipul „Schimburi pe termen scurt ale grupurilor de elevi”. Scoala tehnica din Saarbrücken a fost gazda activitatilor unde au participat elevi din scolile partenere din Bulgaria, Italia, Spania, Portugalia, Romania,dar si Germania (cca 30 elevi). Au fost 3 zile de activitati practice, de lucru in echipe mixte, dar si indvidual, in care au fost impartasite metode si instrumente de lucru din fiecare stat participant, s-au facut concursuri, video-uri, s-au accesat platforme de studiu, Quizz-uri, jocuri, evaluari prin aplicatia Kahoot.
Obiectivele proiectului sunt:

  • dobandirea de competenţe digitale în conformitate cu standardele europene (EQF / e-CF) pentru utilizarea în clasa  viitorului. Dezvoltarea posibilităţilor de a folosi new media şi instrumente TIC în predare.
  • crearea de materiale suplimentare pentru utilizarea la clasa viitorului care să includă TIC şi materiale educaționale moderne.
  • creșterea motivaţiei elevilor  de lucru cu materiale noi şi interesante într-un mediu de învăţare, care le permite să își pună în valoare abilitățile lor.
  • achizitionarea competenţelor tehnice/profesionale şi sociale, capacitatea pentru munca în echipă, abilităţi lingvistice, încrederea în sine și toleranța.
  • abordarea de metode inovatoare de predare şi învăţare pentru toți elevii, inclusiv cei care suferă de diferenţiere în clasele convenţionale, clasa viitorului oferind posibilitatea satisfacerii nevoilor speciale de fiecare elev.
  • dezvoltarea capacității elevilor in rezolvarea problemelor și luarea deciziilor; gândirea creativă și critică; colaborare, comunicare și negociere; curiozitate intelectuală și abilitatea de a căuta, selecta, structura și evalua informațiile.

Partenerii europeni sunt: Technisch-gewerbliches Berufsbildungszentrum 2, Saarbrücken, Germania —coordonator, Agrupamento de Escolas Boa Água, Sesimbra, Portugalia - Instituto de Educacion , Secundaria Jacarandá, Sevilla, Spania, ITI "Augusto Righi", Napoli, Italia, Profesionalna Gimnazia poElektronika "John Atanasoff", Stara Zagora, Bulgaria, Liceul Stefan Procopiu, Vaslui, România.
Ghidul final al proiectului va include metode și tehnici despre utilizarea mijloacelor existente pentru desfășurarea lecțiilor în clasa viitorului, respectiv creearea unor situații de învățare utilizând tehnologia informației; Tipuri de situații de învățare pentru diferite discipline școlare; Utilizarea de platforme e-learning pentru variate situații de învățare la toate disciplinele din ariile curriculare implicate în derularea proiectului.
Rezultatele  la nivelul parteneriatului vor consta in:

  • Crearea unui proiect e-Twinning de către coordonatorul german pentru realizarea unei colecții de instrumente on-line și modele de lecții și bune practici pentru Future Classroomm accesibile tuturor partenerilor.
  • Crearea unui spațiu de lucru comun pe platforma ILIAS
  • Realizarea unor „Povești de succes” privind utilizarea instrumentelor media și on-line în Future Classroom.

La nivelul instituției:

  • Integrarea în lecții la diferite discipline de învățământ a aplicației Kahoot, o platformă gratuită de învățare bazată pe joc și tehnologie educatională, accesibilă de pe telefonul mobil. Elevi de la 15 clase au învățat să folosească aplicația Kahoot și au fost evaluați la diferite discipline prin teste create și administrate prin această aplicație.
  • Elevii din grupul țintă al proiectului și-au evaluat cunoștințele despre Uniunea Europeană, alături de elevi din gruput țintă al proiectului „Get in shape for Europe” prin intermediul aplicației Kahoot.
  • Crearea unui spațiu de lucru pe platforma EDMODO. Elevi din grupul țintă (IX-XI, 44 elevi) s-au asociat la spațiul de lucru creat pe platforma EDMODO pentru a comunica cu ceilalți elevi, dar și cu profesorii, pentru a crea și a împărtăși materiale în cadrul proiectului.  Pentru profesori: acumularea de tehnici și competente noi privind activitatea didactica prin utilizarea instrumentelor online și a materialelor educaționale moderne.

În afara instituției se promoveaza imaginea școlii prin utilizarea noilor tehnologii la clasă, se dobândesc abilități și competențe în domeniul IT pentru o inserție mai bună a elevilor pe piața muncii aflata într-o continuă evoluție și tehnologizare, se realizeaza parteneriate de colaborare cu agenți economici care utilizează tehnologii avansate.
Tehnologiile de vârf nu pot înlocui profesorii, dar îi pot sprijini, pentru ca elevii să ajungă la un nivel mai ridicat de performanță și realizări. În mod similar, cadrele didactice excelente nu se pot apropia de elevi fără a adopta metode de predare noi. Foarte puține sisteme de educație pot pregăti elevi și studenții pentru o economie prosperă fără susținerea dezvoltării abilităților secolului XXI.

Proiectul ERASMUS+ KA2  ”21st Century Teaching” este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

27 mai 2019
Plan școlarizare 2024-2025 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website