Site » #ErasmusDays 2023 la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui
 

În perioada 9-14 octombrie 2023, a fost organizată ediția a șaptea a evenimentului ErasmusDays, prilej cu care procopienii s-au mobilizat pe parcursul acestei săptămâni pentru a celebra oportunitățile oferite de programul ERASMUS+  și pentru a valorifica rezultatele obținute  de participanții la cursurile de formare organizate în cadrul proiectului proiectului de mobilități ERASMUS+ pe care Liceul ”Ștefan Procopiu” l-a implementat în perioada 01.06.2022-31.08.2023 (2022-1-RO01-KA121-SCH-000059409).

             În săptămâna 9-13 octombrie 2023, profesorii au organizat 20 de activități didactice și extrașcolare  în care au valorizat rezultatele tangibile și intangibile ale participării lor la cursurile de formare care au abordat teme precum competențe digitale, competențe ȘTIM,  bunăstarea psihică și sănătatea mintală a elevilor și profesorilor, cetățenia digitală activă, siguranța și securitatea online.

             În data de 12 octombrie 2023, a fost organizat atelierul de lucru ”Utilizarea instrumentelor digitale în activitatea didactică” susținut de profesorii participanți la cursul de formare “ICT in the Classroom: Innovative Tools to Facilitate Students Learning, Collaboration and Creativity”. Astfel, profesorii au fost provocați să joace rolul de elevi pentru a explora diverse instrumente digitale (precum EdPuzzle, Socrative, Padlet, StudyStack) și unele metode care facilitează învățarea, colaborarea și creativitatea precum Gândiți-Lucrați în perechi-Comunicați (Think-Pair-Share), ”Save the last word/picture/quote/title, Visual Thinking Strategy (VTS), clasa răsturnată (flipped classroom).

             Vineri, 13 octombrie 2023, 12 profesori din echipa ERASMUS au participat direct la Conferința Internațională ”ERASMUS, un plus în educație” organizată de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui în colaborare cu Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui care a avut ca scop realizarea unui schimb de experiențe și bune practici în implementarea proiectelor ERASMUS+. La conferință au participat online și reprezentanți ai unor instituții europene cu care școlile vasluiene colaborează în implementarea proiectelor de mobilități: Euro Education Services din Grecia, Asociația Edu2Grow din Portugalia, Giovani per l'Europa Organisation, Europass Teacher Academy din Italia, Association Educate din Spania. La conferință, au fost prezentate rezultatele și experiența dobândite de cei 28 de profesori de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui care s-au angajat într-o călătorie de dezvoltare profesională și personală marca ERASMUS, o investiție  care se va reflecta cu siguranță în calitatea educației pe care o oferim elevilor noștri pe care încercăm să-i pregătim pentru provocările viitorului. De asemenea, profesorii liceului au participat și la expoziția Galeria proiectelor ERASMUS+ cu foarte multe produse realizate pe parcursul celor doi ani de acreditare (pliante, postere, mape de prezentare, broșuri, roll-up-uri).

              Evenimentul ErasmusDays este întotdeauna un prilej pentru a împărtăși, a învăța și de a ne bucura de experiențele ERASMUS+ care sunt surse de învățare, de transformare în oameni mai buni pe plan personal și profesional.

              Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui deține pentru perioada 01.03.2021-31.12.2027 certificatul de acreditare pentru proiecte de mobilități în domeniul educației școlare în cadrul programului ERASMUS+, programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2021-2027 care  pune accent pe incluziunea socială, pe tranziția verde și digitală și pe promovarea participării tinerilor la viața democratică.

ERASMUS+  - Experiența care ”Schimbă vieți, deschide minți!”

17 octombrie 2023
Plan școlarizare 2024-2025 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website