Site » Proiectul  eTwinning ”Can school make me feel better?”
 

În perioada martie-iunie 2024, elevii de la Liceul Stefan Procopiu Vaslui au participat la activitățile proiectului eTwinning ”Can school make me feel better?” în colaborare cu parteneri activi din alte 9 școli din România, Turcia, Franța, Lituania, Macedonia de Nord. .

Proiectul are ca obiective promovarea stării de bine în școală și dezvoltarea competențelor elevilor de a-și gestiona stresul și emoțiile negative,  cultivarea empatiei, toleranței, acceptării celuilalt, a bunătății și a relațiilor pozitive între elevi, îmbunătățirea stimei de sine a elevilor și a sentimentului de apartenență.

Dintre activitățile desfășurate menționăm: activități despre inteligența emoțională, starea de bine și bunăstarea mentală, despre toleranță, bunătate, acceptarea celuilalt, prevenirea violenței, despre drepturi, reguli și responsabilități în școală, sentimentul de apartenență, reziliență, activități outdoor, valorile morale care ne ghidează ca grup, realizarea de jocuri despre tematica proiectului și aplicarea acestora.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului acoperă o gamă variată de teme importante pentru dezvoltarea personală a elevilor, de la gestionarea stresului și cultivarea emoțiilor pozitive, la promovarea toleranței, empatiei și bunătății. Prin exerciții practice, discuții interactive și utilizarea unor instrumente digitale, elevii au ocazia să își dezvolte abilitățile de comunicare, cooperare și reflecție asupra propriei stări de bine și a relațiilor interpersonale. Prin implementarea unor asemenea proiecte, elevilor li se oferă instrumente utile pentru a-și gestiona emoțiile și pentru a construi relații pozitive cu cei din jur.

Implementarea proiectului eTwinning ”Can school make me feel better?” reprezintă și o oportunitate pentru valorificarea cunoștințelor dobândite de profesorii participanți la cursuri de formare organizate în cadrul acreditării ERASMUS+ pentru proiecte de mobilități în domeniul educației școlare. Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui deține acreditarea în domeniul educației școlare pentru perioada 01.03.2021-31.12.2027 iar unul dintre obiectivele Planului ERASMUS+ este îmbunătățirea competențelor de a dezvolta bunăstarea psihică și sănătatea mintală a elevilor prin aplicarea unor tehnici  și instrumente de psihologie pozitivă și educație pozitivă.

19 iunie 2024
Plan școlarizare 2024-2025 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website