Site » Experiența Erasmus+ în activitatea de job shadowing la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui
 

Profesorul Marcel Tocoiu aduce competențe digitale inovatoare la Liceul Ștefan Procopiu Vaslui prin experiența sa la activitatea de job shadowing în proiectul Erasmus+ din Grecia
Participarea în calitate de staff la activitatea de job shadowing pentru dezvoltarea competențelor digitale în cadrul Proiectului de mobilități în domeniul educației școlare (2023-1-RO01-KA121-SCH-000122513), implementat de Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui, a fost o primă experiență Erasmus+ și o bucurie. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și s-a desfășurat la Deytero Geniko Lykeio, Katerini, Grecia în perioada 22-26 aprilie 2024.
În cadrul proiectului Erasmus+ în Grecia, am avut o experiență semnificativă prin participarea la activitatea de job shadowing, concentrându-mă pe observarea orelor din liceul din Katerini și aplicarea competențelor digitale în cadrul orelor de curs. Această oportunitate mi-a oferit posibilitatea să explorez noi metode și tehnologii educaționale și să le integrez în practica pedagogică.
Platforme/instrumente digitale utilizate precum Kahoot, Techno Kids, Padlet, Canva, Wordwall, aplicarea pentru programul de certificare a competențelor digitale ECDL, au oferit un mediu european de învățare, un mediu interactiv și educațional pentru utilizatori de toate vârstele, profesori și elevi. Kahoot este un instrument de gamificare care transformă învățarea într-un joc captivant, permitând crearea și participarea la quiz-uri și sondaje online. Techno Kids este o platformă specializată în educație STEM pentru copii, oferind cursuri și activități interactive care îi introduc pe cei mici în lumea tehnologiei și programării. ECDL (European Computer Driving License) este un standard recunoscut internațional pentru competențele digitale, oferind un cadru de certificare pentru cunoștințele și abilitățile de bază în utilizarea computerelor și a programelor de birou. Aceste platforme digitale contribuie la dezvoltarea abilităților tehnologice și la îmbunătățirea performanțelor în diverse domenii de activitate.

Pe parcursul perioadei de jobshadowing, am avut ocazia să observ și să lucrez alături de colegi din alte țări, învățând din experiența lor și împărtășindu-ne cunoștințele și ideile. Am explorat modalități inovatoare de utilizare a tehnologiei în procesul de învățare, adaptându-le apoi la nevoile și contextul specific al elevilor mei la clasă și în atelier.

Rezultatul acestui job shadowing nu este doar o îmbogățire a bagajului de cunoștințe și abilități personale, ci și o contribuție valoroasă la dezvoltarea continuă a calității învățământului la Liceul Stefan Procopiu Vaslui. Integrarea competențelor digitale în cadrul orelor de curs va aduce beneficii semnificative elevilor, pregătindu-i mai bine pentru provocările și oportunitățile unei lumi digitale în continuă schimbare.

27 iunie 2024
Plan școlarizare 2024-2025 Clasa a 9-a

Visitors

Ne pare rau, aceasta platforma nu este optimizata pentru nicio versiune de Internet Explorer !
Va rugam sa accesati acest forum cu alt browser !

Google Chrome Mozilla Firefox Opera
* Pentru aceste browsere garantam functionarea corespunzatoare a platformei !

Daca doriti sa folositi in continuarea Internet Explorer, puteti accesa vechiul website al liceului.
Acesta metoda nu va ofera accesul la forum.

Vechiul website